Selektor nogometne reprezentacije BiH Ivaylo Petev danas je saopštio imena igrača na koje računa u susretima protiv Francuske, Kuvajta i Kazahstana.

Zanimljivo je svakako da na spisku nema nijednog igrača iz Premijer lige BiH, što se kosi s nekim ranijim obećanjima selektora Peteva…

Naša reprezentacija će 1. septembra gostovati Francuskoj u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, tri dana poslije u prijateljskoj utakmici odmjerit će snage sa Kuvajtom, a onda će u Zenici 7. septembra igrati kvalifikacijski susret protiv Kazahstana.

U reprezentaciji su dva klasična krilna fudbalera, a Petev stoga ne bježi od mogućnosti da zaigra u formaciji 5-3-2 protiv Francuske.

“Što se tiče formacije vrlo moguće da se nastavi sa tri stopera, prošla utakmica sa Francuskom je bila solidna, meni je najbitnije da se igrači osjećaju sigurno. Mi smo stalno u komunikaciji, bitno mi je da vjeruju jedan drugome i zbog toga ćemo igrati na taj način. Još jednom ću ponoviti, svako igra, svako napreduje. Zajednička snaga je prva stvar, mi ćemo pokušati svim snagama da napredujemo.”

Selektor smatra da umor ne bi trebao predstavljati problem budući da je tek početak sezone.

“U Premiershipu igraju svako tri dana utakmice, početak je prvenstava, mislim da neće utjecati na umor igrača. To su termini UEFA-e, mi na to ne možemo utjecati, daćemo sve od sebe da ostvarimo dobre rezultate”, poručio je Petev i zatim odgovorio na pitanje koliko bodova očekuje iz ovih utakmica.

“Ne bih želio da kalkulišem i da dajem neku prognozu, ako možemo doći do šest bodova, valjalo bi. Najbitnije je da ne gledamo Francusku kao svjetske prvake već kao našeg protivnika, imamo odlične igrače, dobre momke, zajednička snaga i svi gledamo u istom pravcu.”

O Kazahstanu?

“Nema ni milimetar podcjenjivanja, jako je napredovao Kazahstan, nije kao prije, ali ovo što imamo koristimo. Moramo biti čvrsti i ići na pobjedu, to nema dileme.”

(raport.ba)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime