Jeremy Chardy , teniski veteran koji je s Francuskom osvojio Davis Cup te prije osam godina bio 25. igrač svijeta, objavio je da na neodređeno vrijeme prestaje igrati.

Kako navodi, razlog je jaka bol po cijelom tijelu koju osjeća nakon što je primio vakcinu protiv koronavirusa.

“Vakcinisao sam se u avgustu, između Olimpijskih igara i US Opena. Uradio sam to iako nisam morao jer na Touru vakcinisanje nije obavezno, kako bih učinio nešto dobro za čovječanstvo. Međutim, otkako sam primio vakcinu, prolazim kroz pakao. Bilo kakav fizički napor donosi mi strašnu, nepodnošljivu bol. Ne mogu trenirati, ne mogu igrati. Bio sam na detaljnim pregledima kod dva doktora, ali oni mi nisu našli nikakvu povredu ili bolest, a ja znam da mi početak te užasne boli koincidira s primanjem vakcine. Zato što sam se nakon Igara u Tokiju osjećao dobro”, izjavio je Chardy za AFP.

“Zbog svega navedenog sam završio s igranjem do kraja godine, a s obzirom na svoju dob ne isključujem ni da ovo znači kraj karijere. To mi je teško jer sam se sjajno zabavljao na terenu i želio sam igrati duže. Zato mi je sada žao što sam se vakcinisao”, dodaje 73. igrač svijeta.

(raport)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime