Naša košarkaška reprezentativka Jonquel Jones izabrana je za najkorisniju igračicu ženske NBA lige (WNBA).

Sjajna Jonquel je nedavno dobila priznanje od Associated Pressa za najkorisniju igračicu ženske NBA lige, a danas je i zvanično proglašena i najboljom košarkašicom u WNBA od strane lige.

Jones ove sezone u prosjeku postiže 19,4 poena uz 11,2 skoka po susretu i sasvim zasluženo je dobila spomenutu nagradu.

Inače, Jones je rođena 5. januara 1994. godine na Bahamima, dok je naše državljanstvo dobila sredinom 2019. godine i odlučila igrati za BiH.

Na Europskom prvenstvu ove godine za djevojke bila je naša najbolja košarkašica i predvodila BiH do sjajnog petog mjesta.

“Prilika je došla putem mog agenta. Prije toga, tek sam jednom nastupila za Bahame i, iskreno, to nije baš bilo najbolje iskustvo. Za mene je prilika da igram za BiH zapravo bila važna jer bih dobila evropski pasoš i finansijski bolje prošla u Evropi. Zatim sam pričala sa trenerom Goranom Lojom, na čiji poziv sam došla u Bosnu”, kazala je Jones za američke medije o igranju za BiH i dodala:

““Naišla sam na veoma toplu dobrodošlicu, od prvog dana se nisam osjećala kao stranac, već kao da sam dio tima. Zatim smo pobijedili Rusiju, što je za BiH bilo prvi put u zadnjih 20 godina, tako da su ljudi bili uzbuđeni kada su shvatili i da mnogo toga možemo napraviti zajedno u budućnosti.”

(reprezentacija.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here