Jedna od najvećih saga ovoga ljeta je situacija oko Cristiana Ronalda u Juventusu. Pričalo se i pisalo o mogućim novim klubovima sjajnog Portugalca. Spominjao se povratak u Manchester United, Real Madrid, dogovor sa PSG-om. no, na kraju od toga neće biti ništa.

Naime, italijanski mediji, La Gezzeta dello Sport i Sport Mediaset javljaju kako će Ronaldo zvanično produžiti saradnju sa klubom iz Torina do kraja ove sedmice. Očekuje se dolazak njegovog agenta Jorgea Mendesa na finalizaciju pregovora, a navodno sad mediji tvrde da Ronaldo nikad nije ni želio da ode iz Torina i da bi volio da dobije šansu da makar još jednom “napadne” pehar Lige prvaka.

Čelnici ‘stare dame’ ponudili su Ronaldu, ali Portugalac je mjesecima odugovlačio s potpisom jer je na stolu imao dvije više nego zanimljive ponude. Jedna je stigla iz PSG-a, a druga iz ‘njegovog’ Manchester Uniteda. I obje su bile izdašnije od Juventusove.

Uz sve to, novi trener Juventusa Massimiliano Allegrinije u dobrim odnosima s Ronaldom, navodno je baš Portugalac bio glavni razlog zašto je Allegri u ljeto 2019. godine napustio klupu ‘stare dame’.

La Gazzetta dello Sport u svom tekstu tvrdi kako je Ronaldo iznenadio sve u Juventusu jer je bez pregovora pristao na sve izmjene u ugovoru! A one nisu male. Dapače!

Naime, u Juventusu su odlučili igračima i članovima stručnog stožera smanjiti plaće, i svi su se pribojavali reakcije Cristiana Ronalda koji je do sada zarađivao nevjerovatnih 31 milion eura na godinu! Pa ipak, CR7 je pristao na drastične rezove koji će mu ugovor smanjiti za gotovo 20 posto!

Prema nekim informacijama, Juve mu je novim ugovorom ponudio ‘samo’ 25 miliona eura po sezoni, ali uz ‘pojačane’ bonuse, poput onog za osvajanje Lige prvaka i povratak titule prvaka Serie A u Torino.

(raport.ba)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime