U većem dijelu Evrope je do kraja fudbalske pijace ostalo još 15 dana, a već sada možemo da tvrdimo kako je PSG odradio najbolji prelazni rok ovog ljeta.

I jedan od najboljih u historiji fudbala, ako ne i najbolji. Ašraf Hakimi ga je otvorio u transferu vrijednom 60.000.000 eura, da bi potom kao sa fabričke trake stizali Jorginho, Wijnaldum, Sergio Ramos, Gianluiggi Donnaruma i kao šlag na tortu – Lionel Messi. Sva četvorica bez centa obeštećenja.

Trend koji sportski direktor Leonardo planira da nastavi i naredne godine dovođenjem još jednog zvučnog imena – Paula Pogbe. I spremio je jasan plan kako da francuskog vezistu namami na Park prinčeva.

Naravno, tiče se novca. Naime, kako piše ostrvski Independent, Parižani su spremili sedmičnu platu od 600.000 eura kako bi narednog leta obezbijedili potpis veznog fudbalera Manchester Uniteda i pobijedili konkurenciju, prije svih Real, u trci za isti.

Na identičan način su, podsjetimo, kaparisali i Wijnalduma, oko kojeg je trener Barcelone Ronald Koeman obigravao u prethodnih godinu dana, samo da bi se u finišu sezone pojavio PSG sa hrpom para (navodno ponudio duplo više od katalonskog kluba) i dokazali da ta holandska veza nije neraskidiva kakvom su je napravili evropski mediji.

Pride, novac koji pariski klub nudi rođenom Parižaninu sasvim je dovoljan razlog da Pogba ne produži ugovor sa Manchester Unitedom. Jer prema tvrdnjama transfer eskperta Fabricija Romana, engleski klub je nedavno “skinuo” Pogbu sa tržišta i planira da sa njim produži ugovor, kako ga narednog ljeta ne bi izgubio bez eura obeštećenja, što bi bio veliki gubitak za klub ako se sjetimo da je prije pet godina za njega izdvojio 105.000.000 eura.

Navodno su čelnici Uniteda već obavili nekoliko rundi pregovora sa njegovim agentom Minom Raiolom oko produžetka saradnje, ali su se oni završili bezuspješno.

Zbog onoga što bi moglo da ga sačeka u PSG-u, nije ni čudo. Jer iako se radi o bruto iznosu (28.800.000 eura), čak i kada se odbiju poreske dažbine u iznosu od 55 odsto, Pogba bi bio jedan od najplaćenijih fudbalera na Parku prinčeva, odmah posle Lionela Mesija, Neymara, negdje u rangu sa Sergiom Ramosom i Kylianom Mbappeom.

(raport.ba)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime