Miralem Pjanić silno želi napustiti Barcelonu i vratiti se u Juventus, ali za sada plan bh. fudbalera o povratku u Torino nije nimalo lagan.

Bh. veznjak još uvijek čeka da Juve proda Aarona Ramseyja kako bi on otišao u Torino, a da je upravo Ramsey taj koji koči povratak Pjanića u Juventus potvrdio je i ugledni novinar Romeo Agresti.

“Pjanić se želi vratiti u Juventus, ali situacija je jako teška. On je opcija za klub samo ako Aaron Ramsey ode. Posljednja sedmica na tržištu je uvijek ‘vruća’. Vidjet ćemo šta će se desiti”, rekao je Agresti i dodao je:

“Ako Ramsey ode iz kluba, onda Pjanić može smanjiti platu i doći u klub. Wolverhampton je zainteresovan za Ramseyja”.

Juventus bi uskoro trebao završiti transfer Manuela Locatellija i zatim se bi se trebali okrenuti ostalim poslovima.

“Uvjeren sam da će Manuel Locatelli doći u klub. On je odbio već nekoliko velikih timova jer želi samo u Juventus. Klub insistira na njegovom dovođenju jer vrijedi 35 miliona eura, a mogao bi za nekoliko godina vrijediti tri puta više. Pjanić sa druge strane ima više od 30 godina i veliku platu”.

Bh. veznjak nije u planovima Ronalda Koemana za novu sezonu, a klub bi najradnije da ga proda i da se riješi njegove visoke plate.

Koeman je govorio o Pjaniću nakon utakmice sa Real Sociedadom (4:2) i objasnio je zašto ga nije bilo tu.

“Imamo 27 igrača, moram izostaviti četiri, a svi savršeno znaju njegovu situaciju. Trener sam koji uvijek daje priliku mladim igračima, koji su budućnost ovog kluba”, rekao je Koeman.

Na temu Pjanić danas je na press konferenciji govorio i predsjednik Barcelone Joan Laporta.

“Ne razmatramo prodaju igrača sa visokim platama ako su u planovima tenera. Zašto su Pjanić, Umtiti, Coutinho i Collado van ekipe? To su sportske odluke, mada, da smo htjeli da ih prodamo bolje bi bilo da su igrali da se pokažu. Razlozi njihovog izostanka su trenutno sportske prirode”, rekao je Laporta.

Pjanić je protekle sezone također bio u nemilosti Ronalda Koemana. Nizozemac mu je pružio šansu u 30 susreta, a većinu vremena je proveo na klupi.

(sportsport.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here