Svima je manje-više poznata situacija oko fudbalske reprezentacije BiH. Zmajevi su u prošlosti iz raznoraznih razloga izgubili veliki broj mladih fudbalera koji na kraju ili zaigraju za susjedne države ili završe u nekom od nacionalnih timova iz zapadne Evrope.

Jedan od onih koji je u prošlosti imao mogućnost da nastupa za reprezentaciju BiH je Neven Subotić. Radi se o fudbaleru rođenom 1988. godine u Banjaluci koji je već u ranim danima zbog života izbjegao iz naše zemlje zbog rata. Porodica je najprije izbjegla u Njemačku, u blizinu grada Pforzheima, a onda su se odselili u SAD.

Fudbal je Subotića kasnije ponovo doveo u Evropu, prvo u Mainz, a onda u Borussiju Dortmund čiji je dres nosio od 2008. do 2017. godine. Postao je u međuvremenu jedna od legendi kluba i igrač koji je u dva navrata sa “Milionerima” osvajao naslov prvaka. A prije nego što se proslavio, u reprezentaciji BiH ga je želio vidjeti Miroslav Ćiro Blažević.

“Već sam dobijao naznake da bi ljudi iz FS BiH željeli da dođu u Dortmund i da razgovaraju o mom nastupu za tu reprezentaciju. Ne želim nikakvu vrstu pritiska i zbog toga ne želim razgovore na tu temu. Neka me Blažević ‘prekriži’ iz svih kombinacija”, istakao je u prošlosti Subotić.

Bilo je na kraju žao Ćiri, ali je u svemu vidio i dobru stvar – riješene su dileme. Na kraju se Subotić opredjelio za Srbiju za koju je spletom okolnosti igrao relativno kratko.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime