Stipe Jurić, 22-godišnji napadač koji je nedavno prešao iz Širokog Brijega u poljski Lodz, u intervjuu po dolasku u novi klub istakao je da mu je san odigrati barem jednu utakmicu za reprezentaciju Hrvatske.

Jurić je nosio dres juniorske i mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine, ali ipak zemlja u kojoj je rođen nije ona “za koju živi”, kako kaže.

Dobro se sjećam gola koji sam postigao protiv Azerbejdžana, jer je svaki pogodak za mene jedinstven. Sjećam se i radosti prelaska u sljedeće kolo na Evropskom prvenstvu koje se održalo u Litvaniji. Bilo je to nevjerojatno iskustvo i za mene i zahvalan sam što sam mogao učestvovati, prisjetio se Jurić igranja u dresu BiH.

Nakon toga upitan je da li se nada da će uspjeti zaigrati za seniorsku reprezentaciju.

Moj odgovor je sljedeći: moj posao je davati sve od sebe na terenu i vrijedno raditi, a Bog će odlučiti što je najbolje za mene, istakao je napadač, a potom je za kraj otkrio svoj najveći san:

Moj najveći san je odigrati barem jednu utakmicu za reprezentaciju Hrvatske. Mislim da u igračevoj karijeri nema ništa veće od igranja za zemlju za koju živi”.

(scsport.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here