Dragiša Ćorsović, dugogodišnji “sportski” komentator RTRS-a je slavu stekao za vrijeme agresije na BiH, kada je komentarišući na paljanskoj televiziji španski “El clasico” Real – Barcelona uporno ignorisao sjajnog golgetera i kasnije bh. reprezentativca Mehu Kodru, ne želeći da mu spomene ime, oslovljavajući ga sa “igrač sa brojem devet”.

Ćorsović se nije puno promijenio u miru. Jednakom žestinom mrzi sve što ima veze sa Bosnom i Hercegovinom. Ignoriše svaki uspjeh bh. državnog fudbalskog tima, a u svojim televizijskim prilozima veliča sportiste i reprezentacije druge, nama susjedne države.

Sav apsurd i tragedija naše države i sporta u njoj, prvenstveno fudbala sadržan je u slijedećih par rečenica: Ćorsović je 2011. godine imenovan za predsjednika Komiteta za normalizaciju N/FS BiH.

Tog istog mrzitelja Bosne i Hercegovine, Dragišu Ćorsovića je 8. maja prošle godine imenovao kao svog za savjetnika za medije tadašnji predsjednik FS RS-a, a danas predsjednik N/FS BiH Vico Zeljković. I onda se pitamo kako naše fudbalske selekcije nemaju uspjeha. Sa ovakvim rukovodstvom čudo je da uopšte imamo reprezentaciju.

(raport.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here