Nekadašnji nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine 35-godišnji Senijad Ibričić koji je u prošloj sezoni najbolje lige Slovenije bio izabran za najboljeg igrača, po izboru novinara, igrača, trenera, navijača u razgovoru za klubsku stranicu Domžala otkrio je da još neće završiti karijeru.

„Kažu da je neophodno odustati na vrhuncu. Stoga ću nastaviti karijeru u novoj sezoni, jer najbolje tek dolazi! Osjećam se sjajno, pokazali smo sjajne nastupe s ekipom u drugom dijelu prvenstva i moram priznati da sam nakon nedavnog razgovora s trenerom vrlo brzo došao do odluke da nastavim u dosadašnjoj ulozi. Klub želi u budućnosti posvetiti još veću pažnju mladim nogometašima, tako da sam vrlo sretan što ću im moći nastaviti pomagati na terenu s iskustvom iz prve ruke. Mnogi su pogodili je li ovo moja zadnja sezona ili ne, ali dok god se osjećam sposobnim i spremnim za trening i igru ​​na najvišem nivou, s najvećim ponosom predstavljat ću domžalski grb”, rekao je za klubsku stranicu Domžala, Senijad Ibričić.

Igrač s najviše nastupa ove sezone drugi put u karijeri proglašen je najboljim nogometašem SNL-a nakon sezone 2017/18.

“Zanijemio sam! Počašćen sam i presretan što su me navijači, novinari, treneri i igrači drugih klubova izabrali za najboljeg nogometaša prošle sezone. Velika zahvala ide suigračima, svim trenerima i ostalim članovima kluba, koji su uvijek zaista izuzetni! Ovo je moja druga nagrada za najboljeg igrača sezone otkako sam član Domžala, ali nikada nije bilo takvih izvanrednih osjećaja”, kazao je presretni Ibričić.

Nekadašnja naš reprezentativac je u dresu Domžala odigrao 148 utakmica u svim takmičenjima i zajedno sa Zlatanom Ljubijankićem zauzima 2. mjesto na vječnoj klupskoj listi strijelaca (35 golova).

” Ova godina bila je vrlo zahtjevna. Bilo je prilično kolebanja, ali kao rezultat uspjeli smo prikupiti najviše bodova na proljeće, bili smo i vrlo blizu finalu kupa i konačnom trećem mjestu. Sigurno smo mogli još, cilj nam je bila Europa, ali na kraju više nije bio u našim rukama. Srećom, uspjelo je i u odnosu na prošlu sezonu postigli smo veliki napredak u praktično svim oblastima. S obzirom na sve probleme s kojima smo se morali suočiti, priznanje koje primamo je potvrda našeg svakodnevnog napornog rada ili nagrada za naš trud. Naravno, porodica je takođe puno pomogla! Posljednjih tjedana maksimalno smo iskoristili ljetnu pauzu sa suigračima, a sada se pripremamo za nove izazove. Evropsko ljeto bit će vrlo posebno ”,rekao je za kraj razgovora Senijad Ibričić.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here