Zmajevi sa nestrpljenjem očekuju sutrašnji meč sa Finskom, kojim će otvoriti novi kvalifikacioni ciklus za SP 2022. godine.

Defanzivac Siniša Saničanin ističe pozitivan ambijent na pripremama nacionalnog tima. Rekli bismo standardno, jer smo na iste izjave naviknuti godinama. Atmosfera je na visokom nivou, sve do prvog neuspjeha, a onda na površinu ispliva sav prljavi veš…

– Sinoć smo odradili uvodni trening, malo lakši. Prije svega htio bih da istaknem odličnu atmosferu na okupljanju reprezentacije. Selektor također ima pozitivnu energiju koju prenosi na nas. Vjerujem da ćemo iz ove utakmice izvući ono najbolje i vratiti se kući sa pozitivnim rezultatom. Jedva čekamo da istrčimo na teren – kazao je Saničanin za stranicu FSBiH.

Fudbaler novosadske Vojvodine prokomentarisao je i selekciju Finske.

– Sigurno da je njihov najbolji igrač Pukki, veoma kvalitetan napadač. Međutim, imamo i mi svoje kvalitete i možemo da ga zaustavimo. Nije on jedini od kojeg prijeti opasnost, protivnik ima kvalitet. Znamo šta nas čeka, pokušat ćemo da neutrališemo njihove dobre strane i da dođemo do bodova – ističe Saničanin.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime