Zlatan Ibrahimović izjavio je da se nada da svojim iskustvom može pomoći reprezentaciji Švedske da izbori mjesto na Svjetskom prvenstvu.

Selektor Jane Anderson (Janne Andersson) uvrstio je 39-godišnjika na popis za predstojeće kvalifikacijske utakmice, a Zlatan nije krio zadovoljstvo nakon povratka u reprezentaciju.

– Sastali smo se selektor i ja, razgovarali smo o svemu. Na kraju smo donijeli odluku koja je najbolja za Švedsku. Obojica znamo šta je najbolje za reprezentaciju i zbog toga sam danas ovdje. Nisam dobio poziv zato što je moje ime Zlatan Ibrahimović, već zato što sam zaslužio – rekao je Ibrahimović.

Napadač Milana vraća se u državni tim nakon pet godina pauze.

– Sve što sam radio do sada ne znači ništa. Osjećam da mogu doprinijeti ovoj ekipi. Dio sam slagalice. Ako mene pitate, najbolji sam na svijetu, ali to sada ne znači ništa. Želim da svojim iskustvom pomognem timu. Obećao sam treneru, sada to treba pokazati na terenu – dodao je.

Na pitanje o kapitenskoj traci Zlatan je odgovorio:

– Po mom mišljenju, kapiten treba ostati Andreas Grankvist (Granqvist), ali to će odlučiti selektor. Pitao sam Aleksandera Isaka da mi ustupi broj 11 i rekao je da je to ok. Forsberg mi je ponudio 10, ali sam odbio. Ovo je sada novo poglavlje – zaključio je Ibrahimović.

Šveđani prvu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo igraju 25. marta protiv Gruzije.

(sport.avaz.ba)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime