U21 selecija Bosne i Hercegovine će u junu u Hrvatskoj odigrati tri prijateljske utakmice, a selektor Slobodan Starčević objavio je spisak igrača na koje računa.

Izabranici Slobodana Starčevića će u Lučkom 4.6. odigrati meč sa Maltom, dok će se 7. i 11. juna u Velikoj Gorici sastati sa Katarom.

Selektor Starčević je za ove susrete pozvao sljedeće igrače:

Adnan Kanurić (Sarajevo), Nikola Ćetković (Željezničar ST Banja Luka), Azur Aljkanović (Zvijezda Gradačac), Jovan Pavlović (Krupa), Đorđe Milojević (Borac), Saša Marjanović (Inter Zaprešić, Hrvatska), Adrijan Leon Barišić (Osijek, Hrvatska), Jasmin Osmić (Sloboda), Denis Kovačević (SV Kapfenberg, Austrija), Miloš Borovčanin (Borac), Luka Malić (Željezničar ST Banja Luka), Marko Kujundžić (Borac), Amar Tahrić (Borac), Igor Savić (GOŠK), Amar Begić (Mladost), Jovan Ilić (Proleter Novi Sad, Srbija), Ivan Bašić (Zrinjski), Ivan Grgić (Široki Brijeg), Hamza Gasal (Željezničar), Andrija Drljo (MTK Budapest, Mađarska), Milan Savić (Čukarički), David Čavić (Borac), Anes Mašić (Zrinjski), Mirza Hasanbegović (Venezia, Italija), Elvis Mehanović (Borac).

„U ime stručnog štaba želim da se zahvalim NS/FS BiH na čelu sa Vicom Zeljkovićem što su nam ukazali povjerenje i što ću nastaviti da vodim „U-21“ reprezentaciju. Što se tiče predstojećih utakmica, prije svega nismo zadovoljni početkom kvalifikacija i želimo da probamo što više igrača kako bismo stekli bolji uvid na koga možemo da računamo. Cilj nam je da vratimo onu igru sa kraja prošlih kvalifikacija kad smo imali nekoliko odličnih nastupa“, kaže Slobodan Starčević za zvaničnu stranicu Fudbalskog saveza BiH i nastavlja:

„Za ove susrete smo pozvali dosta novih igrača i imaće priliku da se nametnu. Drago nam je što su mladi reprezentativci Jusuf Gazibegović i Andrej Đokanović dobili poziv u A tim. To je veliko priznanje za njihov rad. Osim njih nećemo moći da računamo na povrijeđene Ajdina Hasića i Amara Dedića.“

Igrači će se okupiti 31. maja u Trening centru NS/FS BiH u Zenici, a 3. juna putuju u Hrvatsku.

(Reprezentacija.ba)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime