Nekadašnji nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Vlatko Glavaš, koji sada obavlja funkciju zastupnika u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine nedavno je podnio inicijativu o nagrađivanju ženske košarkaške reprezentacije naše zemlje.

Ubrzo je stigao odgovor na Glavaševu inicijativu koji je, u najmanju ruku, sramotan. Košarkašice naše zemlje neće biti nagrađene za historijski uspjeh bh. sporta, pa čak i da budu prvakinje Evrope.

– Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine je u Nacrtu zakona o proračunu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obveza Bosne i Hercegovine za 2021. godinu planiralo određena sredstva namijenjena za područje sporta koja će po usvajanju istog biti rasporedena sportskim subjektima kroz grant ”sufinanciranje sportskih manifestacija”.

Osim spomenutog granta ”Sufinanciranje sportskih manifestacija” Ministarstvo civilnih poslova BiH ne raspolaže drugim sredstvima namijenjenim za sufinanciranje sporta u Bosni i Hercegovini.

Napominjemo da je Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine kroz grant ”Sufinanciranje sportskih manifestacija” za 2020. godinu, dodijelilo Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine iznos od 50.000,00 KM, odgovor je na Glavaševu inicijativu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime