Predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković najavio je nedavno izgradnju 12 premijerligaških terena, a gostujući nedavno u podcastu Moja garaža-moja pravila on je istakao da je projekat spreman i da će izgradnja početi već tokom ljeta.

“To mi je prvi projekat kojeg hoću da ispunim. Mi ćemo sigurno krenuti u taj projekat. Plan postoji, a to je da godišnje radimo tri terena. Počet ćemo već tokom ljeta sa izgradnjom”, rekao je Zeljković i dodao je:

“Da li ćemo izgraditi svih 12, nije samo do nas. Zbog čega to kažem? Ja sam siguran da možemo iz trenutnog budžeta, vlastitim sposobnostima, u naredne četiri godine napraviti šest terena. Fali nam onda još šest, a tu je UEFA i postoje ozbiljni razgovori na tu temu”, rekao je Zeljković.

Predsjednik NSBiH polako kreće da ispunjava obećanja i kao što je to najavio, uskoro će krenuti izgradnja tri terena, a na ljeto će nove terene dobiti Tuzla, Banja Luka i Mostar (Bijeli Brijeg).

Tereni na kojima igraju bh. premijerligaši dobit će novu i savremenu podlogu, a to će sasvim sigurno povećati i kvalitet nogometa na bh. terenima.

Treba svakako istaći da će NSBiH preko Evropske nogometne federacije osigurati veliki dio novčanih sredstava za izgradnju travnjaka, što je svakako velika stvar.

Zeljković ima zaista velike planove kada je u pitanju bh. nogometa. Razgovarao je u Švicarskoj sa čelnim ljudima UEFA i FIFA i istakao je kako je uvođenja VAR tehnologije naredni korak za bh. fudbal.

“VAR je izazov prema kojem je sve usmjereno”, kaže Zeljković i nastavlja :”I u ovom segmentu imaćemo punu podršku FIFA-e. Podsjetiću na izjavu predsjednika FIFA-e Infantina, ‘VAR ne mijenja nogomet, VAR čisti nogomet’. Ovo je kompleksan posao i mi smo odlučni da ga sprovedemo do kraja kako bismo unaprijedili suđenje i sveli sudijske greške na minimum”.

Zeljković kaže da će u realizaciju ovog obimnog projekta krenuti već ovog ljeta, a očekuju da, od sezone 2022/2023. NSBiH bude spreman za uvođenje VAR sistema.

(sportsport.ba)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime