Međunarodna mreža za antidiskriminaciju i inkluziju u nogometu (FARE) poslala je dopis UEFA u kome traži da se ispita utakmica AEK-a i Veleža u drugom kolu Konferencijske lige, a sve zbog jedne tetovaže.

Naime, oni su obavijestili UEFA da je moguće da je jedan nogometaš AEK-a igrao meč sa motivom koji poziva na fašizam, a mnogi mediji to su odmah povezali sa bivšim reprezentativcem BiH sa brojem šest koji nastupa za grčki klub i na ruci ima tetovažu četničkog vojvode Momčija Đujića, te kako je igrao na meču protiv Veleža, pa bi to mogla da bude potencijalno sporna tetovaža zbog koje je kontaktirana UEFA.

“UEFA je primila izvještaj Fare Networka i naša kompetentna služba će interno istražiti slučaj. U ovoj fazi nemamo više informacija za javnost”, naveli su iz UEFA i tako potvrdili da je zaista meč pod istragom.

Velež je prošao u treće kolo kvalifikacija jer je pobijedio AEK nakon penala, a naravno da ovo nije prva evropska utakmica u kojoj je bivši reprezentativac BiH sa brojem šest igrao sa ovom tetovažom na ruci.

Podsjetimo, da je zbog tetovaže četničkog vojvode i manjeg entiteta u BiH izbačen iz reprezentacije.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here