Bh. fudbaler Miralem Pjanić (31) konstantno se ovog ljeta povezuje sa prelaskom u redove torinskog Juventusa.

Iskusni 31-godišnji veznjak otpisan je u redovima katalonskog kluba. Ronald Koeman na njegove usluge ne računa i klub želi da se riješi njegove ogromne plate koja iznosi preko osam miliona eura na godišnjem nivou.

Već dugo se Pjanić povezuje sa Juventusom. Navodno dogovor između zainteresovanih strana postoji, a bh. fudbaler je čak pristao i na 20 posto manju platu kako bi potpisao za torinskog velikana.

Međutim, Juventusu se ne žuri. Njima je prioritet potpis Manuela Locatellija iz Sassuola i o Pjaniću će se raspravljati tek nakon petka i finalnih pregovora o ovom fudbaleru.

Nije tajna da trener Stare dame Massimiliano Allegri želi obojicu fudbalera. Vidi ih kao idealne za svoj tim, ali Pjanić još uvijek čeka rasplet situacije sa Locatellijem.

Ugledni The Athletic tvrdi kako u Barceloni za sada samo Pjanić ima osiguran izlaz iz kluba. Njegov dogovor sa Bianconerima je, prema njihovim navodima, veoma čvrst i neće biti nikakvo iznenađenje ako Pjanić završi u Torinu.

Sa druge strane Barcelona želi da se riješi još nekih fudbalera. Tu su Samuel Umtiti i Martin Braithwaite u prvom planu, ali ovi fudbaleri nemaju namjeru da odu iz katalonskog kluba.

To je za Barcu ozbiljan problem. Njihove plate su ogroman teret slabašnoj finansijskoj strukturi kluba i Katalonci svim silama žele da ih se riješe.

Međutim, osim Pjanića niko od njih ne želi ni čuti za druge opcije i očigledno će se Barcelona morati nositi sa ovom situacijom dok igrači ne odluče da odu iz kluba.

(sportsport.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here