Nekada sjajni reprezentativac BiH i miljenik navijača, Vedad Ibišević, od augusta ove godine radi u stručnom štabu Herthe, a zadužen je za trening napadača. O svom novom poslu govorio je za njemački rbb24.

“Svaki od tih momaka imaju svoju kvalitetu, a moj cilj i posao je da izvučem najbolje iz njih. Hoću li uspjeti, pokazat će se u subotu protiv Borussije Monchengladbach”, kazao je Ibišević i dodao:

“Ovo je trenutno moja prva faza kao trenera i moram najprije da steknem iskustvo. Moram reći da je prilično slično kao kada sam bio igrač. Već mogu sebe da zamislim da jednog dana budem samostalni trener jednog tima, ali trenutno moram da se usavršavam i imam puno vremena pred sobom”.

Trener Herthe, Pal Dardai, pohvalio je Vedin rad sa napadačima.

“Jako smo zadovoljni s Vedadom, iako on još mora da pronađe svoj smjer i da odluči kakav trener želi biti. Ima dobru karizmu, puno priča s igračima. Nama trebaju takvi pobjednici. Nemamo uvijek isto mišljenje, ali hemija je ispravna i to je najvažnije. Vedad je pozitivan i to nam pomaže.”

Njemački medij opisao je Ibiševića kao napadača koji zna kako postići gol i da igrači Herthe od njega imaju nešto naučiti. Istakli su da je na 344 bundesligaške utakmice postigao 127 golova.

Hertha naredni meč igra u subotu od 18:30 sati protiv Borussije Monchengladbach. U dosadašanjih osam kola sakupili su devet bodova što je dovoljno za 13. poziciju.

(Reprezentacija.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here