Zayn Ali Salman imao je samo četiri godine kada je privukao interes brojnih evropskih klubova, a ovaj dječak sada je zvanično postao član Arsenalove akademije i ujedno najmlađi igrač koji je u historiji potpisao za omladinske selekcije ovog londonskog kluba.

Arsenal je pokazao da nikada nije prerano za prepoznavanje budućih talenata, a sada su otišli još jedan korak dalje i potpisali petogodišnjeg igrača koji je postao senzacija na društvenoj mreži Instagram gdje je dobio i naziv “mali Messi”.

Zayn Ali Salman, koji sada ima pet godina, oduševio je svojim vještinama prikazanim na videosnimcima koji su objavljeni društvenoj mreži Instagram, a zahvaljujući ravnoteži i vještinama odmah ga porede s Lionelom Messijem.

Njegov prvi trener Austin Schofield za BBC je rekao da je ovaj mladić već uveliko odskače od svojih vršnjaka.

“Stavili smo ga s djecom njegovih godina, ali je on bio bolji od svih. Bio je mnogo brži i mogao je zabijati i dodavati mnogo bolje od ostalih”, rekao je Schofield.

https://www.instagram.com/zaynalisalman/?utm_source=ig_embed

Ovaj dječak nije imao problema ni kada su ga stavili u igru sa znatno starijim dječacima, a njegov otac vjeruje da će mu sin nastaviti s dobrim igrama u Arsenalu.

https://www.instagram.com/zaynalisalman/?utm_source=ig_embed

“Uvijek je bio jak, još od malih nogu. Ima nevjerovatnu ravnotežu i još uvijek to pokazuje. Arsenal se ne brine o njegovim godinama i vjeruju da ima mnogo potencijala”, izjavio je otac.

Skaut Arsenala Stephen Deans kaže da je ovaj dječak već pokazao stvari koje nije tipične za nogometaša njegovih godina.

“Radio je stvari koje se ne očekuju u njegovim godinama. Kada sam ga vidio, nazvao sam prijatelja koji je potvrdio da ima samo četiri godine. Nisam mogao vjerovati da ide u vrtić. Ovo nije slučajnost”, rekao je Deans.

(klix)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime