trgovina-bosanskih-proizvoda-meri

Nakon pobjede košarkaških Zmajeva nad Češkom rezultatom 97:90, bh. košarkaši su otputovali u Bugarsku pred meč koji ih očekuje u ponedjeljak.

Ekipa je već dva dana u Bugarskoj, a košarkaši su odradili i jedan trening. Selektor Vedran Bosnić je dao svoj komentar pred utakmicu sa reprezentacijom Bugarske:

“Dosta poznajemo Bugare jer smo igrali sa njima i u zadnjim kvalifikacijama. Malo su drugačija ekipa nego prošle godine, tako da možemo očekivati jednu utakmicu na ivici faula. Oni igraju žestoko i borbeno, dosta trče i dosta šutiraju za tri poena. Trebamo se fokusirati odbrambeno da imamo što bolji ulaz u utakmicu, da im ne dozvolimo da daju lagane koševe. To je nama mnogo bitno jer mi onda možemo da trčimo tranziciju, da dobijemo na samopouzdanju u napadu“, rekao je Bosnić, te dodao:

“Odradili smo jedan trening jučer kad smo došli sa puta. Put je bio jako težak jer smo putovali skoro 12 sati. Trebamo se dobro pripremiti i mentalno i fizički, pa u ponedjeljak naravno ići 100% i pobijediti utakmicu.“

Košarkaški Zmajevi svoju utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Bugarske igraju u ponedjeljak od 18 sati.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here