FK Velež je na svojoj stranici objavio molbu navijačima vezano za večerašnju utakmicu protiv Colerainea u prvom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija. 

Podsjećamo, ulazak na stadion Grbavica je omogućen uz stroge kontrole, a Velež je još jednom zamolio sve svoje navijače da poštuju ono što je naređeno.

– Ovim putem molimo sve one koji su kupili kartu za večerašnju utakmicu 1. pretkola UEFA Europa Conference League protiv Coleraine FC, koja se igra na stadionu Grbavica od 20:30h, da uz istu imaju jednu od sljedećih potvrda:

– Da je prebolovao virus COVID-19 u poslednjih 6 (šest) mjeseci i da predoči potvrdu o prebolovanom COVID-19;

– Da je vakcinisan i revakcinisan ili da je vakcinisan u posljednjih 14 (četrnaest) dana bar jednom dozom vakcine

– Ako nije vakcinisan da posjeduje negativan PCR test ne stariji od 72h, ili

– Da posjeduje negativan brzi antigen test, ne stariji od 24h.

Napominjemo da je u dogovoru sa Ministarstvom zdravstva Kantona Sarajevo osigurano drive-in testiranje naših navijača na dan utakmice (koji ne posjeduju potvrdu o vakcinaciji, o prebolovanom virusu COVID-19 ili negativan test na virus COVID-19), te da će se isto obavljati na parkingu na Vrbanji od 10:00 do 18:00.

Molimo Vas da poštujete donesene odluke i da se prije ulaska na stadion spremite po osnovu gore navedenog uputstva.

Navijači koji ne budu imali jedan od traženih dokumenata neće moći da uđu na stadion unatoč tome što posjeduju uredno kupljenu kartu.

Još jednom apelujemo da svojim ponašanjem u gradu koji nas prima kao svoje navijače pokažemo dostojanstvo na svakom mjestu gdje budemo boravili.

Posebno Vas molimo za poštivanje uputstava službe obezbjeđenja koja će raditi striktno po uputstvima UEFA-e i odstupanja od istih će biti rigorozno kažnjavana, a što nam nikako nije u interesu.

Sretno Rođeni!, stoji u saopštenju.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here