Predsjednik Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković je u razgovoru u emisiji Plenum na Federalnoj televiziji govorio o stanju u Savezu te optužbama koje su iznesene na njegov račun.

Zeljković se dotakao izjave Asmira Begovića koji je izjavio da u Nogometnom savezu BiH sjede kriminalci.

“Prijatno sam iznenađen njegovim riječima, ali svako ima pravo da komentariše i daje poglede na situaciju. Begović je upotrebio grube riječi, za to treba imati dokaze. Ali to je njegovo mišljenje. To su obične gluposti, lično nemam nikakvih informacija, naravno da osuđujem to, ali komentarisati nešto na spinovanju… Napravila se atmosfera da ništa ne valja, a do marta je sve valjalo. Od marta smo počeli radili pozitivni, imamo ciljeve koje želimo uraditi za narednih osam godina, to su VAR i tereni za Premijer ligu”, rekao je Zeljković, prenosi Raport.

Da li je bilo korupcije u prošlosti ne ulazim u to, ja sam od marta odgovoran za Savez. Od marta nisam primijetio te situacije. Ako nešto postoji treba imati konkretan dokaz, a ne spinovanje i izmišljanje. To nije korektno. To nisu zaslužili i igrači. Imamo korektan odnos sa svima igračima, stojimo iza njih. Kad radite pošteno sve se to vrati.

Zeljković se osvrnuo i na optužbe da je Borac prošle sezone imao sudijsku protekciju.

“Te optužbe su hinjske, nekome ne odgovara… Očigledno je problem čim Sarajevo nije prvak, neki je problem. Ne znam na osnovu čega. Da li su postojale neke sudijske greške – možda jesu, ali u svim ligama, gledali ste Evropsko prvenstvo, greške se dešavaju. Bitno je da se greške sankcionišu i da se ne ponavljaju. Sve to izlazi iz iste kuhinje i nemam neki poseban komentar, jednostavno sam spreman da određeni krugovi pričaju.”

Na kraju je predsjednik NSBiH govorio i o svom CV-u koji je izazvao mnogo bure u nogometnoj bh. javnosti.

Negativno se priča i mom CV-iju, to su sve priče sa određenim ciljevima bez adekvatnih dokaza. Rezultati koje ćemo napraviti o narednom periodu, biti pokazatelj našeg rada”.

Dotakao se i svog saradnika Marka Miličića.

“Miličić je moj savjetnik za ekonomska pitanja i imam pravo da kao predsjednik Saveza imam puno pravo da formiram svoj tim kako treba i da radim na osnovu toga u budućnosti. Pričalo se da ću mnogim ‘sjeći glave’ kada dođem, ali niko još nije smijenjen, ali ćemo sigurno na kraju mjeseca raditi sistematizaciju radnih mjesta”, rekao je Zeljković.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here