Bivši selektor nogometne reprezentacije BiH, Mehmed Baždarević, gostovao je večeras u emisiji “Plenum” na Federalnoj televiziji.

Baždarević je bio gost uz Vlatku Glavaša i generalnog sekretara NFSBiH Adnana Džemidžića, dok je prvi čovjek Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković telefonski dao izjavu na temu nedavne izjave Asmira Begovića o tome kako se uzima novac za igranje u reprezentativnom dresu. Tada je bivši golman Zmajeva direktno prozvao Zeljkovića, Zvjezdana Misimovića i selektora Ivajla Peteva, nazvavši ih kriminalcima.

Baždarević je izjavio da je i u vrijeme kada je on bio selektor bilo puno pritisaka sa svih strana.

“Radi se ozbiljnim stvarima i teškim riječima, iza svake riječi mora postojati argumenti. Ne bih želio previše komentarisati ono što je rekao Asmir, volio bih o konkrentim stvarima, ako ima nešto da kaže neka to urade državne institucije”, rekao je Baždarević, pa je dodao:

“Bilo je itekako pritisaka od neozbiljnih do bezobraznih. To je bilo ima pet ili šest godina. Uvijek je lako govoriti. Odmah sam to lako odsjekao na startu, znali su ko sam i šta sam i da to kod mene to ne može biti. Bilo je pritiska od menadžera, navijačkih grupa, političara, ali to sam riješio sa mojim ljudima u Savezu”.

Vico Zeljković je na tu temu kazao sljedeće:

“Prijatno sam iznenađen njegovim riječima, ali svako ima pravo da komentariše i daje poglede na situaciju. Begović je upotrebio grube riječi koje je rekao i za to treba imati dokaze, ali to je njegovo mišljenje. To su obične gluposti, lično nemam nikakvih informacija, naravno da osuđujem to, ali komentarisati nešto na spinovanju… Napravila se atmosfera da ništa ne valja, a do marta je sve valjalo. Od marta smo počeli raditi pozitivno, imamo ciljeve koje želimo uraditi za narednih osam godina, to su VAR i tereni za Premijer ligu”.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here