Mnogo prašine podigla je danas objava televizije N1, koja je došla do prepiske neimenovanog fudbalskog menadžera i još uvijek nepoznate osobe.

U prepisci putem Facebeook Messengera vidi se kako menadžer govori da je dao “kaparu” kako bi njegov igrač nastupio u utakmici BiH – Kostarika, koja je odigrana u martu ove godine.

Sada se oglasio i NSBiH, odnosno predsjednik Vico Zeljković, koji je rekao da ne može svaki dan da komentariše “razne gluposti koje se serviraju”.

Rekao je Zeljković i kako je po srijedi smišljena hajka s ciljem da se naruši odlična atmosfera u reprezentaciji BiH…

“Nakon neriješenog rezultata koji je reprezentacija BiH ostvarila u Francuskoj, te prve pobjede nakon dugo vremena, pažnja javnosti se, izgleda planski i namjerno usmjerava na druge stvari a danas i na navodnu prepisku pojedinih menadžera koji „kupuju“ mjesto u nacionalnom timu”, piše Savez na početku saopštenja.

Tim povodom predsjednik NSBiH Vico Zeljković je izjavio:

“Svjesni smo da se ništa ne može preko noći uraditi, a istovremeno i tužni što se harmonija, povjerenje i zajedništvo, koji se najzad osjete među igračima, pokušavaju narušiti i fokus prebaciti na drugu stranu. Ne mogu svaki dan komentarisati razne gluposti koje se serviraju. Umjesto da se svi bavimo i posvetimo sutrašnjoj utakmici protiv Kazakhstana, nekome je očigledno u interesu nešto drugo, spinovanje i podmetanje.

Mi nikada nećemo sav teret poraza pripisati samo selektoru i igračima, niti pobjedu shvatiti kao našu zaslugu. Kao rukovodstvo Saveza, mi smo tu za igrače i sve njihove potrebe.

Naš zadatak je da im obezbijedimo najbolje moguće uslove za rad i ostvarivanje najboljih rezultata ali smo tu i da sagledamo i riješimo sve probleme.

Reprezentacija je dugoročan projekat na kojem svi zajedničkim snagama trebamo raditi da bi se došlo do uspjeha.

Kad je riječ o navodima, koji su se pojavili danas a odnose se na insinuacije da je neko „kupio svoje mjesto u nacionalnoj selekciji“ mi smo kao Savez spremni da se razotkrije svaka eventualna nepravilnost, ali je po svemu sudeći, proteklih dana na sceni smišljena hajka s ciljem da se naruši odlična atmosfera u reprezentaciji.

Svako može da napiše bilo kakvu poruku ili prepisku predstavi kako mu odgovara. Ako već postoji neki dokaz onda se javnosti prezentuju i imena autora i ko stoji iza cijele priče.

Ovako sve izgleda kao dio nekog plana sa potpuno drugom namjerom, očigledno lošom po interese bh. fudbala”, rekao je Zeljković.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here