Predsjednik Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković kazao je da se Grad Banja Luka maćehinski odnosi prema Fudbalskom klubu Borac.

Ističe da je razočaran kako se gradonačelnik Draško Stanivuković odnosi prema “crveno-plavima” ali i banjalučkom sportu, prenose Nezavisne novine.

“Činjenica je da Stanivuković u svojim obraćanjima stalno spominje nećake u svemu. Ne znam na osnovu čega to priča, čak i kada kaže neke stvari u kojima ima pet odsto istine, on ih preuveliča i napravi puta hiljadu. To su apsolutne gluposti i nebuloze. Nisam želio da komentarišem, ali me on u svakom obraćanju proziva. Rođen sam i živim u ovom gradu i vidi se da u njemu neke stvari ne funkcionišu kako bi trebalo“, kaže Zeljković i dodaje:

“Kada je riječ o sportu vidi se da Banja Luka ima maćehinski odnos prema Borcu. To se vidi iz toga što se nije udostoji da barem šampionsku generaciju pozove na prijem, a katastrofalno je kada vidite da grad godišnje za FK Borac izdvaja 130-140.000 KM“, kaže Zeljković. i dodaje:

“Grad Tuzla, koji ima sličan budžet kao Banja Luka, daje milionske iznose za Slobodu. Grad je Borcu dao na korišćenje stadion i to je to od pomoći. Osim Borca mi kao Fudbalski savez Republike Srpske brinemo i o drugim gradskim klubovima. Sa poručja Banjaluke imamo blizu 45 klubova, iz užeg jezgra grada 27 klubova. Pomoć grada je nikakva, FS RS je klubovima pomogao sa 200.000 a Grad 50.000”.

aže da grad ne mora ništa ni da da, već da ne otežava.

“Imamo primjer kod Delte gdje je započeta izgradnja fudbalskog terena koja je prekinuta iz njemu poznatog razloga. Sada imamo mogućnost izgradnju dva-tri terena sa vještačkom travom, ali ne možemo da se dogovorimo oko lokacije. FSRS neće dozvoliti zbog lošeg odnosa gradonačelnika prema sportu da Banja Luka izgubi te terene“, dodaje Zeljković.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here