Cristiano Ronaldo gotovo nikada ne govori o ocu. Iako je on za njega bio neko vrijeme heroj, kasnije je postao alkoholičar koji maltretira njegovu majku.

Njegov otac je bio opštinski radnik, ekonom u fudbalskom klubu, ali je poslije vojne službe utjehu pronalazio jedino u alkoholu. Preminuo je u 51. godini.

Jose Diniz Aveiro je čak bio i baštovan, a upravo je on zaslužan što se Cristiano zaljubio u fudbal. Čak je malo falilo da majka abortira Ronalda zbog siromaštva, nisu bili sigurni da će imati sredstva da odgajaju još jedno dijete kojem su dali ime po Ronaldu Reaganu koji je bio predsjednik SAD-a u tom momentu.

Ronaldo je gostovao kod Piersa Morgana kada su mu pokazali intervju sa ocem iz 2004. godine koji nikada prije nije vidio.

“Nisam poznavao svog oca 100 posto. On je bio alkoholičar. Nikada nisam pričao s njim, nikada nismo imali normalan razgovor”, rekao je kroz suze Ronaldo.

Diniz je ratovao u Mozambiku i Angoli, a njegov otac nikada nije zaboravio horor scene koje je tamo vidio.

“Ratni veterani nisu imali ni novca ni posla. Naravno kada vidim Ronalda, sećam se njegovog oca. Imao je problema i nije imao šta da jede, pa bi se okrenuo piću. Prijatelji bi mu kupovali piće. Nije imao novca. Nije jeo kako treba”, poručio je jedan prijatelj Ronaldovog oca.

Cristiano nije došao na sahranu oca jer je tog dana igrao utakmicu, a zakleo se da nikada neće probati alk.o.h.ol zbog oca koji je imao probleme sa njim.

Otac zbog alk.oh.ol.a praktično nikada nije bio tu, pa i Ronaldova majka tvrdi da ga nije poznavala.

(sport)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime