Ronaldinho je jedan od najboljih fudbalera svih vremena i čovjek zbog kojeg mnogi danas prate fudbal ili navijaju za Barcelonu. 

Ronaldinho je već neko vrijeme u fudbalskoj penziji. Prošle godine je imao i određenih problema sa zakonom zbog krivotvorenog pasošao. Nekoliko mjeseci je bio u zatvoru, ali ta noćna mora je iza njega.

Gdje se god pojavi legendarni Brazilac privlaći ogromnu pažnju te svakom poznatom ili nepoznatom podari svoj prepoznatljivi osmijeh kojeg nije skidao s licam tokom fudbalskih dana.

Proteklih sedmica PSG je angažovao Ronaldinha kao svog ambasadora jer je bivši osvajač Zlatne lopte svojevremeno igrao i na Parku Prinčeva. Na Nou Campu to nisu baš najbolje primili, ali su na kraju prihvatili realnost.

Brazilski superstar je za vikend boravio u Kataru gdje se susreo sa još jednim velikanom svjetskom fudbala i bivšim saigračem s kojim je bio na krovu svijeta dok je igrao u Barceloni.

U pitanju je Samuel Eto’o. Susret dvojice fudbalskih velemajstora je bio i više nego dirljiv, govore to i Ronaldinhove suze kojeg su u tim trenucima evidentno savladale emocije.

Njih dvojica su svlačionicu u Barceloni dijelili od 2004. do 2008. godine. Tada su činili najopasniji tandem u svijetu fudbala zajedno sa Henrikom Larssonom. Fudbalski putevi su odveli do Milana.

U Milanu su igrali jedan protiv drugog nekoliko Derbyja della Madonnina. Brazilac u dresu Rossonera, a Kamerunac kao član Nerazzurra. I tada nije manjkalo emotivnih pozdrava.

(sportsport.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here