Trener Barcelone Ronald Koeman priredio je jutros konferenciju za medije na kojoj se vidjelo da je pod velikim pritiskom, pa tako nije dozvolio nikakva pitanja.

Koeman nije održao konvencionalnu konferencije za medije. Umjesto interakcije s novinarima, Nizozemac je stigao u salu s pripremljenim tekstom, pročitao ga je, a onda i napustio obraćanje.

Ipak, Nizozemac, pod čijim vodstvom Barcelona igra prilično loše, tvrdi da ima punu podršku čelnika kluba.

“Klub je uz mene, kao trenera u ovoj situaciji rekonstrukcije. Finansijska situacija je povezana sa sportskim aktivnostima. To znači da moramo rekonstruisati nogometni tim bez velikih finansijskih ulaganja. To iziskuje vrijeme. Mladi i talentovani nogometaši mogu postati velike zvijezde za samo nekoliko godina”, rekao je Nizozemac.

Koeman traži podršku svih navijača i ljudi koji su u i oko kluba.

“Moramo tražiti strpljenje. U Ligi prvaka ne možemo očekivati čuda. Poraz od Bayerna moramo gledati kroz tu perspektivu. Proces u kojem smo trenutno traži bezrezevrnu podršku”, poručio je Koeman i napustio salu.

U prva četiri meča u La Ligi Barcelona je zabilježila po dva trijumfa i remija, dok je u Ligi prvaka teško poražena od Bayerna.

(klix)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here