Lionel Messi i službeno je napustio Barcelonu.

Simbol Barcelone, igrač koji je u tom klubu 20 godina, njegov kapiten, najbolji igrač i strijelac u povijesti, napustio je klub i niko ne zna gdje će nastaviti karijeru.

U ljeto 2018., kada je Messijeva ljubav s Barcelonom bila na vrhuncu, a on slavio upravo osvojenu duplu špansku krunu s njom, u njegov dom u Barceloni došla je ekipa TyC Sporta i napravila veliki intervju. Odlično raspoložen, odgovarao im je na sva pitanja, a na ono razmišlja li o tome da ikada napustio Barcelonu, rekao je: 

“Gdje bi mi to na svijetu bilo bolje nego u Barceloni? Ovdje sam u najboljem klubu na svijetu, u jednom od najljepših gradova svijeta, obitelj mi ovdje uživa, a djeca su se vezala za ovu sredinu i u njoj stekla prijatelje. Ne osjećam nikakvu potrebu za promjenom. Nemam problema ni s motivacijom ili zasićenjem zato što sam već sve osvojio s Barcelonom, zato što prije svake sezone sam sebi postavim letvicu najviše u svim natjecanjima. Uostalom, Barcelona nikome ne dopušta da razmišlja drugačije. Naravno da mi padne na pamet kako bi bilo hipotetski igrati u nekoj drugoj ligi, recimo engleskoj, ali ne mogu zamisliti da doista razmišljam o tome da odem iz Barcelone, a posebno da donesem tu odluku.”

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime