Predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković najavio je izgradnju 12 premijerligaških terena u svom mandatu na mjestu čelnog čovjeka bh. fudbala.

Gostujući u podcastu Moja garaža-moja pravila, Zeljković je istakao da je projekat spreman i da će izgradnja početi već tokom ljeta.

“To mi je prvi projekat kojeg hoću da ispunim. Mi ćemo sigurno krenuti u taj projekat. Plan postoji, a to je da godišnje radimo tri terena. Narednih 10-ak dana će biti konačna odluka, a počet ćemo već naljeto sa izgradnjom. Da li ćemo izgraditi svih 12, nije samo do nas. Zbog čega to kažem? Ja sam siguran da možemo iz trenutnog budžeta, vlastitim sposobnostima, u naredne četiri godine napraviti šest terena. Fali nam onda još šest, a tu je UEFA i postoje ozbiljni razgovori na tu temu”, rekao je Zeljković.

Određeni sastanci za čelnicima UEFA su već obavljeni, a bit će ih još.

“Imat ću sastanke sa čelnim ljudima UEFA-a za projekte, kako bismo i mi znali na koje projekte da usmjerimo snagu. Sami ne možemo sve da ispunimo, ali u saradnji sa UEFA-om bismo to mogli da ispunimo. Da li će biti do kraja projekat, ja mislim da hoće i da postoje dobre šanse da sve to dogovorimo. Imao sam već dosta razgvora na tu temu i postoji dobro razumijevanje da se pomogne razvoj fudbala. Ipak, dobro je da mi možemo vlastitim radom puno toga da uradimo”, istakao je Zeljković.

(sportsport.ba)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime