Predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković bio je gost podcasta Moja garaža – moja pravila.

Zeljković je govorio o brojnim temama, a dotakao se i dvojice počasnih predsjednika Saveza Ivice Osim i Elvedina Begića.

Sa Osimom će Zeljković uskoro imati sastanak i namjera je da se Osimu u FSBiH posveti mnogo više pažnje.

“Ivica Osim je neko kome treba posvetiti dosta više pažnje od statusa u Savezu nego što ga sad ima. Učinit ću sve da vratim njegov status onako kako on treba da izgleda. Razgovarao sam sa njim telefonski i imamo dogovor da odem kod njega i da popijemo kafu i da o svemu porazgovaramo. Nadam se da će to biti jako brzo u narednih 30-ak dana”, rekao je Zeljković.

Zeljković će također da preispita odluku o proglašenju Elvedina Begića počasnim predsjednikom

“Ja sam korektan dok je druga strana korektna. Potrebno je obostrano poštovanje, razumijevanje. S jedne strane mogu da ga razumijem. Bio je tu preko 10 godina na funkciji i sama funkcija može da vas okrene u neku negativu na način da pomislite da ste svemogući. Niko nije svemoguć. Ne može sve pojedinac napraviti, potreban je tim, plan, projekti… Ja s njim nemam odnos, ne znam ga privatno. On nije u Savezu, vodi se kao počasni predsdjednik. To je tema za budućnost o kojoj ćemo da razgovaramo. Ja sam rekao da ću na jednoj od Skupština da stavim na glasanje mišljenje o njegovoj toj samoj funkciji. To je tema koja nas čeka jer će me zanimati mišljenje sportske javnosti o tome”, rekao je Zeljković.

(sportsport.ba)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime