Nekadašnji vođa BH Fanaticosa, a danas fudbalski trener Ismet Turšić Ventola i renomirani sportski novinar Saša Ibrulj i u podcastu “oPsajd” govore o aktuelnim temama u bh. fudbalu.

Opsajd s legendom. Malo je igrača u historiji reprezentacije Bosne i Hercegovine koji su ostavili takav trag među saigračima, selektorima, navijačima i običnom rajom kakav je ostavio Sergej Barbarez. Dijete Veleža kojeg je ratni vihor odnio u Njemačku kroz trnje se probio do vrha, a obukao dres koji ga je obilježio za čitav život.

Dva puta je Barbarez bio na pragu preuzimanja reprezentacije kao selektor, ali to se nije desilo. Sa Sergejom smo pričali o tome zašto ima toliku želju biti na klupi nacionalnog tima, ali i o njegovim trenerskim ambicijama, fudbalskoj filozifiji, te potezima koje planira u budućnosti. Pričali smo i tome šta bi napravio da je selektor, i koji su najveći problemi reprezentacije.

Pitali smo ga i da li bi vodio Velež, da li bi radio u Premijer ligi, pitali smo ga i koji su najdraži a koji najtužniji momenti s reprezentacijom. Sergej je ispričao i svoju životnu priču, put preko Hannovera i istočne Njemačke do samog vrha Bundeslige. Kako je dospio u reprezentaciju BiH, kakve ga uspomene vežu za nacionalni tim, i šta je to što ga je izgradilo kao čovjeka i kao igrača.

Pričali smo bukvalno o svemu, pa nije ni čudo da je ovaj Opsajd jedan od onih koji traju jako dugo. Legendarni Opsajd.

(reprezentacija.ba)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime