Dijaspora će kako u prošlosti tako i u budućnosti biti nepresušni izvor kada su u pitanju budući bh. reprezentativci, najsvježiji primjeri su svakako Anel Ahmedhodžić i Dennis Hadžikadunić.

Ahmedhodžić i Hadžikadunić su kalibar za narednih deset godina i za očekivati je da uskoro budu štoperski tandem u reprezentaciji. Veliku ulogu u svemu imao je Zvjezdan Misimović.

Misimović intenzivno radi na angažovanju još jednog “dijasporca” u nacionalni tim Bosne i Hercegovine. Riječ je o mladom Ervinu Omiću.

Omić je rođen u Austriji, prve fudbalske korake je napravio u Riedu, a skoro dvije godine je član omladinskih selekcija slavnog Juventusa.

Ovaj 18-godišnjak može pokrivati više pozicija u veznom redu, standarni je član Juventusove primavere, odnosno juniorske ekipe Stare dame sa 13 nastupa ove sezone.

Za SportSport.ba je potvrđeno da je Misimović obavio razgovore s talentovanim veznjakom koji je izrazio želju da ubuduće nastupa za reprezentaciju BiH.

Naredni korak za popularnog Misketa je razgovor sa Omićevim roditeljima, a kako saznajemo i to će biti obavljeno vrlo brzo.

Omić je igrao za U15, U16 i U17 omladinske selekcije Austrije. Do sada je skupio 20 nastupa uz osam postignutih golova što znači da Austrijanci poprilično vjeruju u njegov talenat.

Inače, Misimović paralelno “nagovara” i Armina Gigovića da obuče dres Zmajeva. Veznjak Rostova je prošao omladinske selekcije Švedske, ali se još nije oglasio za koju selekciju igrati.

Ukoliko pogledamo u prošlost “dijaspora” je znala iznjedriti odlične igrače, među njima je pa i sam Misimović koji je rođen u Minhenu, a odlučio je nositi dres seniorske selekcije BiH.

(sportsport.ba)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime