Prema video zapisima objavljenim na društvenim mrežama, primijećena je upotreba eksplozivnih sredstava, a letjele su i boce te kamenice.

Tri osobe uhapšene su zbog učešća u neredima u noći sa subote na nedjelju na području Mostara.

“Policija intenzivno radi na identifikaciji svih učesnika nereda koji su se događali na ulicama Mostara”, potvrđeno je u Operativnom centru MUP-a HNK.

Policija radi na identifikaciji ostalih učesnika nereda, u kojima je prouzrokovana značajna materijalna šteta.

Sukob se na ulicama Mostara dogodio tokom trajanja policijskog sata, a sukobile su se dvije veće grupe. Prema video zapisima objavljenim na društvenim mrežama, primijećena je upotreba eksplozivnih sredstava, a letjele su i boce te kamenice.

Tokom sukoba prouzrokovana je šteta na imovini stanovništva.

Nadležne službe za sada ne raspolažu informacijom o broju ozlijeđenih, a svi detalji bit će poznati tokom dana nakon što inspektori završe istragu.

Prema nezvaničnim informacijama grupa od blizu 50 mladića koji su pripadnici navijačke grupe nogometnog kluba Zrinjski, popularni Ultrasi, ušla je u mostarsko naselje Donja Mahala s ciljem izazivanja nereda i fizičkog obračuna, nakon čega je došlo do sukoba sa mještanima tog naselja i pojedinim članovima Veležove navijačke grupe Red Army.

Postavalja se pitanje kako je moguće da grupa od skoro 50 osoba neopaženo hoda ulicama Mostara u toku policijskog sata i još izazove velike nerede oko ponoći.

Incident na utakmici

Podsjećamo, u subotu je u Mostaru odigrana i nogometna utakmica između Zrinjskog i Sarajeva.

Iako publici nije dozvoljeno prisustvo na tribinama, navijači Zrinjskog “Ultrasi” su nakratko prekinuli derbi meč ubacivanjem baklji i dimnih bombi preko ograde na teren.

(fokus.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here