Utakmicom između Italije i Turske, 11. juna na stadionu Olimpiko u Rimu, počinje Evropsko prvenstvo.

Takmičenje se prvi put održava u uvjetima pandemije korona virusa, zbog čega je i bilo odgođeno prošle godine, a prvi put u historiji igrat će se širom Starog kontineta, odnosno u 11 gradova.

Gradovi domaćini su: Amsterdam, Baku, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Glasgow, Minhen, Rim, Sankt Peterburg, Sevilla te London koji će biti domaćin polufinalnih i finalne utakmice.

Dvadesetčetiri reprezentacije borit će se za titulu nabolje u Evropi, a među prve favorite se svakako ubrajaju dvije trenutno najbolje selekcije svijeta, Belgija i Francuska. Ne treba otpisivati niti branitelja naslova Portugal, te Italiju, Španiju, Njemačku, Englesku i Hrvatsku, viceprvaka svijeta.

Zbog poboljšanja epidemiološke situacije gradovi domaćini dozvolili su povratak navijača na stadione, u ograničenom broju, što biti dodatni motiv za sve ekipe.

Sigurno prvenstvo u novim okolnostima poslije pandemije u više drzava neće biti isto kao prije. Naravno, publika se poželjela dobrog nogometa i ovaj mjesec dana iskreno očekujem dobar nogomet”, istakao je za Fenu proslavljeni bh. reprezetativac i nekadašnji kapiten Vlatko Glavaš.

Smatra da je prvi favorit za osvajanje naslova selekcija Belgije.

“Hrvatska ima dobar tim, ali zadnje utakmice ne igraju baš u top formi. Jesu među favoritima ali teško da mogu ponoviti rezultat sa SP-a. Engleska je isto jedan od favorita, imaju mladu ekipu i sigurno su među četiri, ali moj favorit za Evropsko prvenstvo jeste Belgija”, dodao je Glavaš.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime