Nekadašnji fudbaler Srbije Ognjen Koroman aktivan je na društvenim mrežama, a posljednjih dana je izazvao brojne reakcije dvjema svojim objavama.

Prvo je pružio podršku Ratku Mladiću, generalu vojske Republike Srpske, koji je jučer osuđen na doživotnu kaznu zatvora, između ostalog i zbog zločina genocida. Koroman je jučer obrisao svoju objavu, nakon što je ona izazvala brojne polemike.

Danas je govorio o rušenju crkve u dvorištu nane Fate Orlović, koje je izvršeno prije nekoliko dana.

“Svaku vjeru treba poštovati i nije bila ispravna gradnja crkve na zemlji koja nije srpska i koja pripada muslimanskoj porodici. Bez obzira na rat, narod treba da živi dalje u dobrim međuljudskim odnosima jer svi smo mi komšije, a život u mržnji nikome nije dobro donio. Sagradit ćemo crkvu na srpskoj zemlji i bit će sve kako treba. Međuljudski komšijski odnosi su jako bitni, pogotovo u današnjem vremenu. Napravit ćemo crkvu na srpskoj zemlji i ne treba nijednu vjeru ponižavati i provocirati bilo koga, ma koje vjere bio. Neka je Bog sa svima nama i neka nam da mir i blagostanje. Fati Orlović želim brz oporavak i svako dobro svim žiteljima Konjević Polja ma koje vjere bili”, poručio je Koroman na društvenim mrežama.

Inače, on je rođen na Palama, ali fudbalsku karijeru je započeo u Srbiji.

(sport1.oslobodjenje.ba)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime