trgovina-bosanskih-proizvoda-meri

Legendarni Xavi Hernandez, ikona Barcelone, nakon šest godina vraća se na Camp Nou. Tu je vijest sinoć kasno potvrdila i Barcelona objavivši da je jedan od najboljih veznih igrača modernog doba preuzeo klupu posrnulog katalonskog velikana.

Barcelona je prošle sedmice otpustila Ronalda Koemana zbog očajnih rezultata, a prvi čovjek kluba izrazio je želju da mitski veznjak Barcelone dođe spasiti svoj klub.

Xavi je prethodnih šest godina proveo u katarskom Al Saddu gdje je prvo igrao nekoliko sezona, a zatim je bio i trener kluba.

Iako je imao ugovor s Al Saddom, na kraju su klubovi poslije nekoliko dana pregovora uspjeli postići dogovor, a jutros je Barcelona potvrdila da je Xavi novi trener Blaugrane.

To je oduševilo navijače katalonskog kluba koji su već danima čekali dolazak Xavija, koji je, kako piše katalonski Sport, prije nego što je prihvatio ponudu, pred Laportu stavio tri uslova.

Tri uslova za povratak

Delegacija Barcelone je otputovala u Dohu kako bi privoljela Xavija da se vrati doma, a on je čelnim ljudima kluba objasnio koje stvari moraju riješiti ako žele da potpiše.

Prvi i ključni uslov je restrukturiranje klupskih medicinskih usluga. U Barci su također izrazili svoju zabrinutost u vezi s ovim problemom i Xavi je dogovorio povratak Ricarda Pruna, čovjeka koji je 25 godina obavljao tu dužnost u klubu.

Također, Xavi želi na klupi imati ljude od povjerenja, njih sedam koji su uz njega bili u Al Saddu. To su Óscar Hernández, Sergio Alegre, Ivan Torres, Carlos Nogueira, David Prats, Toni Lobo i Sergio García.

Treći uvjet su bila pojačanja. Xavi obožava vrhunske krilne igrače i na njima želi temeljiti svoju Barcelonu. Sport piše da vjeruje u oporavak i povratak Dembelea, ali da želi i kupiti već u januaru neko veliko ime na toj poziciji. Sport piše da je prva meta Raheem Sterling, no spominju se i neka druga imena.

(raport)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here