trgovina-bosanskih-proizvoda-meri

Legendarni Xavi Hernandez (41) je postao novi šef stručnog štaba Barcelone, a sada ostaje da se vidi šta će to značiti za Miralema Pjanića koji je na posudbi iz Barcelone u Besiktasu.

S Barcelonom je potpisao ugovor do ljeta 2024. godine do kada ugovor ima i Miralem Pjanić.

Iako se sa Xavijem ili Iniestom teško može porediti bilo koji vezni igrač današnjice, Pjanić je po poziciji, ali i nekim drugim karakteristikama sličan španskoj legendi, pa je moguće da njegov dolazak na klupu Barcleone bude dobar i za našeg reprezentativca.

Jedan od najboljih nogometaša u historiji Barcelone je postao trener katalonskog giganta i na toj poziciji naslijedio Ronalda Koemana. Xavi, koji je za Barcelonu od 1998. do 2015. godine odigrao 767 utakmica i osvojio 25 trofeja, karijeru je završio u Al Saddu, gdje je odmah 2019. godine postao trener.

U Kataru je Xavi za samo tri sezone osvojio sedam trofeja kao trener, što je bio znak čelnicima Barcelone da je spreman za klupu katalonskog kluba.

“Nisam Mesija, ali ne bojim se izazova. Imamo dobru ekipu i moramo naporno raditi kako bismo napravili rezultat. Svi u klubu se moramo držati zajedno i raditi na ostvarenju ciljeva”, poručio je Xavi.

(REprezentacija.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here