Ekipa Mladosti iz Doboj-Kaknja oglasila se saopštenjem za javnost nakon što Drugostepena komisija nije odobrila ekipi licencu za takmičenje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Iz Mladosti poručuju kako i dalje čekaju zvaničnu odluku i da neće odustati od pravne borbe. Tekst saopštenja prenosimo u cijelosti:

Prema pisanju medija Drugostepena komisija za licenciranje danas je našoj Mladosti uskratila licencu za nastup u Premijer ligi u sezoni 2021/22., što znači da bi u društvu najboljih trebala ostati ekipa Radnika.

Na još uvijek nezvaničnu odluku NFSBIH uprava našeg kluba izdaje saopštenje za javnost:

I ne, nisu nas vijesti, još uvijek nezvanične, obeshrabrile. Izlazila je ova ekipa na kraj sa mnogo toga, izaći će i sa ovim. Čekamo zvaničnu odluku od Drugostepene komisije, a ako bude negativna po nas, kao što su danas saopštili određeni mediji, a i razne osobe pisale po socijalnim mrežama odmah po završetku utakmice protiv Veleža, najavljujemo da odlučno idemo u pravnu borbu. I nećemo odustati, mi ne znamo drugačije! Pošteno, borbeno i sa obrazom, od prve minute do posljednjeg sudijskog zvižduka. Ako mislite da je sudija odsvirao kraj, varate se! Naš pravni tim iz jedine nam domovine čeka spreman, kao i naš internacionalni pravni tim za tužbu pri sportskom arbitražnom sudu The CAS u Lausanne u Švicarskoj. Mnogi će se iznenaditi! Ukoliko budemo imali i druge dokaze, nećemo sprezati ni od legitimnih tužbi protiv bilo koga, dok se pravda ne istjera na čistac! Vidimo se na početku sezone, u m:tel Premijer ligi Bosne i Hercegovine!”, poručuju iz uprave FK Mladost DK.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime