Kako pišu italijanski mediji počeo je proces vraćanja Miralema Pjanića iz Barcelone u Juventus. Ovaj potez torinskog kluba je lično odobrio i novi trener Massimiliano Allegri.

Sa neto platom od 8.5 miliona eura Pjanić je postao ogroman teret za ionako opterećeni budžet Barcelone. Kada se na to doda da nizozemski trener Ronald Koeman uopšte ne računa na njega jasno je zašto se katalonski gigant želi što prije riješiti bh. veznjaka.

No čak ni Juventus ne može priuštiti sebi da plaća Pjanića toliko u trenutnoj situaciji. Zbog toga su u torinskom klubu spremili plan razmjene koji uključuje Aarona Ramseya.

No prvi kontakti između klubova nisu bili ohrabrujući zbog strogih španskih pravila oko razmjena sa fiktivnim kapitalom. Zbog toga se Juventus okrenuo engleskoj Premijer ligi u kojoj Ramsey još uvijek ima mnogo fanova. Mnogi engleski klubovi bi rado prihvatili ideju o posudbi Aarona Ramseya što bi oslobodilo sredstva za Pjanićevu platu.

Kako juventusnews24.com piše Pjanić je već nazvao čelnike Juventusa i izrazio spremnost da mu se smanji plata kako bi se napokon vratio u klub i radio sa svojim omiljenim trenerom.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here