Evropskim prvenstvom koje je u toku nisu oduševljeni baš svi ljubitelji nogometa, pa ni oni koji su se nekada aktivno i prilično uspješno bavili ovim sportom.

Jedan od njih je i bivši član Željezničara Rade Boganović, koji je poznato po tome što govori bez dlake na jeziku.

– Na Evropsko prvenstvo nije otišao samo onaj koji nije imao za kartu. Ne znam više ni gdje se sve igra, toliko utakmica u toliko gradova, a sve zbog sponzora, reklama. Razvodnjeno do krajnjih granica – kazao je Boganović u svojoj analizi dosadašnjeg dijela EURO-a za Kurir.

Nogometaš koji je ponikao na Grbavici nije pretjerano oduševljen onim što je vidio do sada!

– Vidim piše se otkriće prvenstva, Robin Gosens, lijevi bek od 27 godina?! Ma, dajte… Pa, nekada je EURO izbacivao klince od 20, 21 godine, ubojite napadače, buduće zvijezde, a šta je ovo sada? – zapitao se Boganović.

Imao je Bogdanović šta reći i na račun reprezentacije Španije Luisa Enriquea.

– Jesu Španci podmladili reprezentaciju, ali… Imaju selektora koji nije čist u glavu, s obzirom na to da je ostavio Sergija Ramosa kod kuće. Bez obzira da li je u formi ili ne, taj čovjek je morao da bude na EP-u. To je sramota za selektora i savez da ga ne povedu. Ramos je uvijek motivisan, a igra i dalje na vrhunskom nivou – objasnio je Rade, koji se na kraju dotakao i selekcije Ukrajine, rivala Zmajeva u kvalifikacijama za SP 2022.

– Shevchenko za pomoćnika stavi Italijana Tasottija (Mauro Tassotti op.a) i onda naravno totalna defanziva. Čovjeku u veznom redu igraju tri od četiri ljevaka?! Da ne pričam što Zinchenko u Cityju igra beka, a u reprezentaciji organizora igre – kazao je Bogdanović.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here