Umjesto Zorana Ćurguza, koji je odlučio da trenersku karijeru nastavi u dobojskoj Slogi, na mjesto trenera prvog tima banjalučkog Željezničar Sport tima dolazi – Asmir Avdukić, prenosi Mondo.

Nekadašnji golman Borca sa kojim je, između ostalog, 2011. godine osvojio šampionsku titulu u BiH, te doskorašnji trener juniorske selekcije kluba sa Predgrađa i pomoćnik u Ćurguzovom stručnom štabu, dobio je povjerenje uprave kluba, te će prvi put samostalno predvoditi neku seniorsku selekciju kao trener.

“Zahvalio bih se klubu na ukazanoj šansi i povjerenju. Nadam se da ćemo kroz ovaj period što smo dogovorili opravdati međusobno povjerenje. Nakon rada u juniorskoj selekciji, klub je odlučio za šefa stručnog štaba prvog tima imenuje trenera iz svog kadra. Poznajem čitavu situaciju u i oko kluba, znam igrače koji dolaze, tako da se nadam da će ova saradnja biti uspješna”, rekao je Avdukić na konferenciji za novinare.

Ex-čuvar mreže je sa juniorima Željezničar Sport tima osvojio deveto mjesto u Premijer ligi BiH, a uporedo je bio prvi pomoćnik Zorana Ćurguza na mečevima m:tel Prve lige Republike Srpske.

“Tu sam ‘pekao zanat’ i nadam se da ću to iskustvo, koje sam skupio radeći sa takvim trenerom koji je napravio odlične rezultate, uspjeti da prenesem na ekipu i da ćemo ne samo nastaviti taj rad, nego probati da ga podignemo na još veći nivo.”

Vremena za pripreme za narednu sezonu, ističe Avdukić, ima dovoljno.

“Sa pripremama ćemo početi u nedjelju, 27. juna, a danas ćemo obaviti prozivku igrača. U nedjelju će biti odrađen prvi trening, a već smo dogovorili odigravanje određenih kontrolnih utakmica. Fali nam još par mečeva u tom pripremnom periodu, ali ćemo to dogovarati usput.”

Imenovanje Asmira Avdukića za novog trenera prve ekipe nije slučajno, poručio je danas direktor kluba Radomir Popović.

“Avdukić je ovdje kod nas već duži period i dogovorili smo se, što se tiče trenerskog posla, da će sigurno dobiti šansu poslije odlaska Zorana Ćurguza, koji je uspješno vodio ekipu u prtehodne tri godine. Ovo je normalan slijed okolnosti, Avdukić poznaje kompletnu situaciju u klubu, pa je normalno da mu damo šansu. Nadam se da će sve proteći u najboljem redu, dogovorili smo se na duži period, pa ćemo da vidimo kako će sve to da izgleda”, istakao je Popović.

U pauzi između dva šampionata, mnogo je promjena u igračkom kadru, što je, ističe Popović, za Željezničar Sport tim normalna pojava.

“Na svakom početku ljetnih priprema trener uvijek ima malih problema jer su svi treneri navikli da odmah imaju igrače koji su spremni da igraju na najvišem nivou. Kod nas to nije slučaj, kod nas je situacija obrnuta. Mi smo razvojni klub koji je pokazao svih ovih godina da je u prvom planu formiranje i razvoj mladih igrača iz sopstvenih redova. Radujem se, svakako, novoj sezoni i siguran sam da ćemo opet predstavljati značajnu ulogu sa nikad mlađim timom”, naveo je Popović, govoreći, potom, konkretno o imenima.

“Luka Malić je otišao u sarajevski Željezničar, Nikola Ćetković je prešao u Borac, Saša Marjanović je prešao u hrvatsku Goricu, člana Prve lige, i potpisao ugovor na četiri godine, a Marko Radić je potpisao profesionalni ugovor sa Crvenom zvezdom. Bojan Marković se vratio u Borac sa pozajmice, to je izvjesno. David Čolić ima ponude dva premijerligaška kluba, Ostoja Šaula takođe ima jednu ponudu i to ćemo sve vidjeti u predstojećem periodu. Imamo veliko interesovanje za Danila Teodorovića, već smo dobili ponudu jednog superligaša Srbije. Što se tiče dolazaka, stižu naši klinci koji su uspješno odigrali prošle godine u juniorskoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine”, istakao je klupski operativac, koji se prije samog početka konferencije za novinare vratio iz Beograda.

U srpskoj prestonici uspješno je obavljen posao po pitanju prelazaka mladih igrača iz Banjaluke u Beograd, što je otkrio i novinarima.

“Imamo izuzetno saradnju sa Crvenom zvezdom što se pokazalo i u prethodnom periodu. Dva naša mlada fudbalera su danas dogovorila prelazak tamo. To su Danilo Karanović, koji je 2008. godište, i Matej Strika, koji je godinu dana mlađi. Radi se o igračima koje su Beograđani pratili duži period i danas smo se odlučili da dogovorimo i te prelaske”, rekao je Popović.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime