Na stadionu Grbavica bh. reprezentacija večeras je održala zvaničnu press konferenciju pred meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Francuske, koji se igra sutra od 20:45 sati.

Novinarima su se obratili pomoćnik Ivajla Peteva Elvir Rahimić.

“Svi sigurno znamo protiv koga igramo. O tome kako ćemo sutra igrati, zavisi i od igre samog protivnika. Teško je sada reći kako možemo da igramo. Teško je protiv ekipa kao što je Francuska igrati napadački. Igrat ćemo komapktno, jako, agresivno i hrabro i nadamo se pozitivnom rezultatu”, rekao je Rahimić koji će sutra voditi Zmajeve s klupe, pa je dodao:

“Sigurno znamo ko će da igra, znamo postavu i sistem igre s kojim ćemo igrati sutra. Najveći naš hendikep je što nema selektora. On neće biti s nama sutra i to je najveći hendikep. Najvažnije je da su igrači zdravi. Drago nam je da nas gostujuća utakmica Francuske poštuje i cijeni i oni su svjesni da i njih očekuje težak zadatak. Svaka reprezentacija protiv Francuske igra 300 posto i oni su toga svjesni”.

Da li će biti promjena u odnosu na startnu postavu u Helsinkiju? I da li je taj remi Ukrajine i Finske podigao moral u našoj reprezentaciji?

“Sutra ćemo izaći u najboljem sastavu. Hvala Bogu što smo svi zdravi. Ti koji budu, daće sve od sebe. Nemamo veliki izbor da izmišljamo toplu vodu i da mijenjamo. Odlučit ćemo se za ono najbolje što imamo u ovom trenutku”.

“Što se tiče utakmice Ukrajine i Finske, svaki rezultat je za nas dobar. Objektivno, Francuska je favorit ove grupe, a mi moramo svoju šansu tražiti protiv Ukrajine i Finske”, dodaje popularni General.

Kakav je cilj striktno postavljen pred stručni štab prije početka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo?

“Cilj reprezentacije je plasman na veliko takmičenje, ali na to pitanje bolje bi odgovorio selektor. Što se tiče ovih kvalifikacija, sigurno da se treba stvarati jedna ekipa za budućnost. Bitno je da se gradi povjerenje među nama i da se napravi dobra atmosfera jer u zadnje vrijeme nije bila dobra. To je ono što ja mogu da odgovorim u ovom trenutku”.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime