Mladi osamnaestogodišnji golman Izviđača Matej Mandić pozvan je na okupljanje seniorske rukometne reprezentacije Hrvatske. Okupljanje je zakazano za 26. april u Zagrebu i trajat će do 2. maja, a sve u sklopu EHF rukometne sedmice. Mandić je svoju kvalitetu pokazao na vratima Skauta, a standardni je reprezentativac mlađih reprezentacija Hrvatske.

No, Horvat je odlučio da je vrijeme za korak naprijed ovog stasitog Ljubušaka.

– Što da vam kažem cijeli dan sam pod dojmom i u šoku. Ovo je ostvarenje svih mojih snova, ja sam zbog ovog trenutka počeo trenirati rukomet. Na televiziji sam gledao Hrvatsku i neke od ovih igrača i odmah sam tati rekao da me upiše na treninge, kaže Mandić za hercegovina.info, ali skromno dodaje:

– Moram ostati staložen i čvrsto na zemlji. Ipak imam 18 godina, a tamo su sve stariji igrači. Nisam u reprezentaciju pozvan samo tako, moram nastaviti raditi i opravdati povjerenje selektora. 

– Ovo će mi biti najbolji rođendanski poklon, rekao je mladić rođen 2. maja 2002. godine. Nakon razgovora odjurio je na trening Izviđača, jer vremena za opuštanje nema.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime