Ovosedmično izdanje Plenuma bilo je posvećeno stanju u Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine, nepotizmu, aferama i krizi rezultata Zmajeva.

Među gostima je bio i Vlatko Glavaš, bivši kapiten i trener nogometne reprezentacije BiH, koji kaže da 25 godina slušamo razne spekulacije i da je vrijeme da se kaže konkretno ime i prezime.

“Moramo krenuti direktno, reći ko, šta, kako se zove. To je jedini put. Drugog puta nema. Čestitam gospodinu Zeljkoviću što nije ova dva mjeseca podlegao, jer znamo da u institucijama BiH predstavnici srpskog naroda ne rade, evo on je ostao dosljedan i radi u Nogometnom savezu. To je za mene jedan veliki plus.”

Mehmed Baždarević, bivši selektor nogometne reprezentacije BiH, smatra da je predsjednik Saveza mlad, ambiciozan čovjek koji je već počeo neke stvari da mijenja.

“Mislim da on mora čuti sve one koji su zainteresovani za razvoj i još bolji nogomet BiH. Mislim da od njega mora krenuti, da on kaže koji je cilj, šta se mora promijeniti. Znam da nije lako, situacija je jako teška i ekonomski i sve što se dešavalo ovih godina. Međutim, dugo vremena sve ovo traje i moramo nešto učiniti. Mislim da je upravo on taj koji mora pokrenuti neke stvari.”

Cijelu emisiju Plenum pogledajte ovdje

https://federalna.ba/plenum-13092021-3ognf

(federalna.ba)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime