Miralem Pjanić je prije odlaska na okupljanje reprezentacije Bosne i Hercegovine dao veliki intervju za Mundo Deportivo u kojem je otkrio kako ne namjerava napustiti Barcelonu.

Pjanić je sa novinarkom Cristinom Cubero razgovarao o brojnim temama tokom šetnje na ulicama Barcelone.

“Nisam potpisao za Barcelonu da bih otišao nakon samo jedne sezone. Potpisao sam kako bih ušao u historiju kluba, što mi je bila životna želja”, rekao je Pjanić i potom ispričao kako je ranije dva puta mogao postati igrač Barce.

“Kada sam imao 16 godina moj otac je sjedio sa ljudima iz Barce koji su me željeli dovesti u B tim. Tada sam bio u Metzu i nisam shvatao koliko je B tim važan za Barcelonu. Odlučio sam ostati u Francuskoj, ali sam uvijek pratio Barcu. Prije dvije godine sportski direktor Eric Abidal me želio dovesti, ali je na kraju došao Antoine Griezmann i nije više bilo novca za moj transfer. Tako sam morao čekati još dvije godine na ispunjenje sna”, rekao je Pjanić.

Pjaniću je klub obećao jedno, a nakon potpisa klub je na mjesto trenera doveo Ronalda Koemana koji ne daje Pjaniću mnogo prilike za igru.

“Kada sam pregovarao sa Barcom rekli su mi da me dovode zbog mog pobjedničkog duha i iskustva. Rekli su mi da će moje iskustvo i moj karakter biti ključni za razvoj mladih igrača iz La Masije. Ja se tako i ponašam”, kaže Pjanić i nastavlja:

“Došao sam u Barcelonu da osvojim Ligu prvaka. To je moj cilj. Ove sezone želim da osvojimo duplu krunu. Kada ne igram, sljedećeg jutra treniram više nego ikada kako bih treneru dao do znanja da ne odustajem. Svakog dana treniram od dolaska u Barcu, to jest nakon oporavka od koronavirusa”, kaže Pjanić.

Pjanić se prisjetio trenutka kada je saznao da je pozitivan na koronavirus.

“Dobio sam simptome i nisam mogao vjerovati šta mi se dešava. Koeman mi je rekao da se sirim i da uđem polako u formu, da nigdje ne žurim. I od tada ne mogu da se ustalim u prvom timu. Koeman ne priča mnogo s igračima i jedino i preostaje da treniram jako i da budem maksimalno spreman kada mi da šansu za igru”, govori Pjanić.

Pjanić je izuzetno pohvalno govorio o kapitenu Lionelu Messiju.

“Moj odnos sa Messijem je spektakularan. Leo priča sa mnom mnogo, on mi je mnogo pomogao da se prilagodim kada sam došao. Od prvog trenutka je uz mene, bodri me i pomaže mi mnogo. Što se tiče njega kao igrača, nikada se više neće pojaviti nogometaš poput njega. Ne znam da li će ostati ili otići, ja bih volio da ostane što duže”, rekao je Pjanić i poručio da mu je san da s publika vrati i da zaigra na punom Nou Campu.

Za kraj razgovora novinarka je upitala Pjanića da li ima poruku za Koemana.

“Od Koemana tražim samo kontinuitet u igrama. Da mi da dvije ili tri utakmice zaredom da mu pokažem šta znam na terenu. To treba svakom nogometašu. Ja ću nastaviti naporno trenirati da bih zaslužio takvu šansu. Koeman daje mnogo šansi mladim nogometašima iz La Masije i to podržavam, ali mislim da moje iskustvo može mnogo doprinijeti u važnim utakmicama”, poručio je Pjanić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime