4endurance-energetski-gelovi

Miralem Pjnaić, fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, u četvrtak je napustio Barcelonu i potpisao jednogodišnju posudbu u Bešiktaš.

Dan kasnije naš veznjak je “otvorio dušu” za Marcu i u obimnom intervjuu prozvao je trenera Ronalda Koemana, kazavši, između ostalog, da ga nizozemski stručnjak nije poštovao.

No, sada Mundo Deportivo donosi tekst u kojem brani Koemana, otkrivši (ne)logičan razlog zašto Nizozemac nije “vjerovao” Pjaniću.

– Koeman je cijenio Pjanićevu kvalitetu i karijeru u svakom trenutku, ali trener Barce je smatrao da Pjanićev stil igre nije odgovarao stilu Barcelone, posebno kada je riječ o defanzivnim zadacima.

Po trenerovom mišljenju, čovjek koji igra na Pjanićevoj poziciji morao je biti bolji u defanzivi. Morao je to raditi bolje čak nego što to radi Busquets. Zato Koeman nije koristio Pjanića i odlučio je Busquetsa upariti De Jongom, a ove sezone više prilike dobit će mladi Nico Gonzalez – piše Mundo Deportivo, naglasivši kako se Koeman nije pitao o dolasku Pjanića na Nou Camp, ali je “od prvog momenta shvatio da bh. veznjak nije profil igrača u skladu sa njegovim idejama”.

(faktor)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here