4endurance-energetski-gelovi

BiH je u subotu savladala Kuvajt (1:0) u Zenici na skoro pustom Bilinom Polju.

Sablasna atmosfera i pobjeda sa minimalnih 1:0 brzo će se zaboraviti, a nakon meča dosta pažnje privukli su navijači reprezentacije “Ljuti Krajišnici”.

Naime, jedan od članova ove navijačke skupine koja na svim mečevima bodri našu reprezentaciju okačio je zastavu sa ljiljanima.  Brzo su mu prišli zaštitari i kazali da zastava treba da bude skinuta.

“Nisu nam dozvolili da unesemo transparente, pa sam ja postavio zastavu s ljiljanima. Normalno na ogradu, ali su ubrzo stigli momci iz osiguranja da me opomenu da skinemo zastavu s ljiljanima. Momci iz osiguranja nisu ništa krivi. Bili su korektni i profesionalno su odradili svoj posao. Došla im je naredba s vrha da se zastava s ljiljanima skine. Ja je nisam htio skinuti, pa ćemo vidjeti šta će se desiti”, rekao je Admir.

On je sve objavio na facebooku, a zastava je ostala tokom cijelog meča. Izazvalo je to brojne komentare i dan poslije meča.

Poznato je da je NS BiH već ranije najavio da navijačke transparente neće biti moguće unijeti, a kazali su da je sve zapravo odluka Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Zeničkog dobojskog kantona.

Odluke kriznog štaba su iznesene i na stranici Saveza, a postavlja se pitanje koliko su zapravo opravdane. Kome mogu smetati transparenti ili zastave i koliko utiču na epidemiološke mjere, ako npr. ispred stadiona Bilino Polja možete sjediti u prepunom kafiću i družiti se bez ikakvih pravila.

(sportsport.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here