trgovina-bosanskih-proizvoda-meri

Nekadašnji nogometaš rezervnog tima Barcelone, Andrea Orlandi, otkrio je nekoliko detalja sa treninga Lionela Messija na početku karijere.

Orlandi je trenutno analitičar na LaLigaTV, a povodom velikog El Clasica najavio je duel rivala i dotakao se upravo Messija.

„Nije bilo prijatno trenirati sa Messijem kada je on imao 17-18 godina. Niste mogli da dobijete loptu pored njega, počeo bi da vas ’grize’ kako bi vam je oduzeo. Vidjelo da će od njega postati odličan igrač, ali nisam očekivao da će biti najbolji u historiji nogometa. U to vrijeme Ronaldinho je bio neko o kojem su svi govorili kao najboljem u smislu čistog kvaliteta. Međutim, Messi je bio drugačiji od njega”, kaže Orlandi i dodaje:

“On se nije ’hvalisao’ dok je igrao, ali bi znao da sakrije loptu više od bilo koga. On ima nevjerovatne sitne pokrete- veoma je pametan kada se oslobađa pritiska. Ne možete da ga usmjeravate na slabiju nogu jer je sjajan sa obje. Ne možete ni da ga faulirate jer ne možete da mu se približite“, izjavio je Andea Orlandi.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here