Selektor BiH Ivaylo Petev objavit će u četvrtak spisak igrača za predstojeće kvalifikacione utakmice sa Kazahstanom i Francuskom te prijateljsku utakmicu sa Kuvajtom.

Očekuje se veliki broj imena pošto se između dvije kvalifikacijske igra i prijateljska utakmica.

Za razliku od prošlog, na spisku sigurno neće biti Darka Todorovića, koji još uvijek nije pronašao novi klub. Neriješenog statusa je i Haris Duljević, a Peteva sigurno brinu Kolašinac i Pjanić, čiji se transferi tek trebaju riješiti.

Kada su u pitanju debitantni od junskih mečeva, najbolji utisak su ostavili Adi Nalić (Malmo) te Jusuf Gazibegović (Sturm), pa bi se obojica trebali naći na spisku selektora. Na popisu bi trebao biti i Vladan Kovačević, koji sjajno brani u poljskom Rakowu. Od novajlija, moguće, selektor će zvati Besima Šerbečića.

Potencijalni spisak:

Ibrahim Šehić, Kenan Pirić, Nikola Vasilj, Vladan Kovačević, Branimir Cipetić, Sead Kolašinac , Eldar Ćivić , Anel Ahmedhodžić , Dennis Hadžikadunić , Siniša Saničanin, Besim Šerbečić, Jusuf Gazibegović, Gojko Cimirot, Stjepan Lončar, Amir Hadžiahmetović , Amar Rahmanović, Andrej Đokanović, Rade Krunić, Adi Nalić , Dino Beširović , Miroslav Stevanović, Amer Gojak, Almedin Ziljkić, Edin Džeko, Luka Menalo, Ermedin Demirović, Smajil Prevljak.

Moguće je da će Petev pozvati nekoga iz Veleža nakon dobrih evropskih utakmica, a izdvajaju se Samir Radovac, Haris Ovčina te Semir Zeljković. Na Petevovom spisku mogao bi se naći i Amer Hiroš iz Osijeka.

Sa druge strane, gotovo sigurno neće biti mjesta za Asmira Begovića i Marija Vrančića, iako obojica nastupaju u Engleskoj.

(raport.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here